Яку спецію не можна додавати в суп / © Pixabay
Досвідчені господині звикли щедро приправляти супи різними спеціями, вважаючи, що так страва стане ароматнішою. Проте професійні кухарі попереджають: є приправи, які зовсім не підходять для перших страв. І одна з них — кмин.
Кмин має дуже яскравий, різкий та специфічний аромат. У випічці чи при тушкуванні м’яса він може підкреслити смак, але у супі ця спеція часто:
перебиває ніжний аромат овочів і бульйону;
надає неприємної гірчинки, особливо якщо кмину додати занадто багато.
Через це навіть правильно зварений бульйон може втратити природний смак та аромат.
Щоб страва вийшла смачною й ароматною, краще використати:
лавровий лист — додає глибини смаку;
чорний і духмяний перець — підкреслює аромат овочів та м’яса;
чебрець або орегано — надають легких трав’яних ноток;
петрушку та кріп — роблять смак свіжішим і легшим.
Такі приправи не перебивають смаку та аромату супів, а лише доповнюють їх, залишаючи природний смак інгредієнтів.
Віктор Орбан. / © Associated Press
Американський активіст Чарлі Кірк, якого вбили 10 вересня / © Associated Press
Кельтський гороскоп дерев / © ТСН
Демі Мур і Колман Домінго / © Associated Press