Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Яку спецію не можна додавати в суп, вона псує смак страви, але багато господинь її використовують

Яку спецію не можна додавати в суп, вона псує смак страви, але багато господинь її використовують
ТСН • 1 хв читання

Яку спецію не можна додавати в суп / © Pixabay

Досвідчені господині звикли щедро приправляти супи різними спеціями, вважаючи, що так страва стане ароматнішою. Проте професійні кухарі попереджають: є приправи, які зовсім не підходять для перших страв. І одна з них — кмин.

Кмин має дуже яскравий, різкий та специфічний аромат. У випічці чи при тушкуванні м’яса він може підкреслити смак, але у супі ця спеція часто:

перебиває ніжний аромат овочів і бульйону;

надає неприємної гірчинки, особливо якщо кмину додати занадто багато.

Через це навіть правильно зварений бульйон може втратити природний смак та аромат.

Щоб страва вийшла смачною й ароматною, краще використати:

лавровий лист — додає глибини смаку;

чорний і духмяний перець — підкреслює аромат овочів та м’яса;

чебрець або орегано — надають легких трав’яних ноток;

петрушку та кріп — роблять смак свіжішим і легшим.

Такі приправи не перебивають смаку та аромату супів, а лише доповнюють їх, залишаючи природний смак інгредієнтів.

Віктор Орбан. / © Associated Press

Американський активіст Чарлі Кірк, якого вбили 10 вересня / © Associated Press

Кельтський гороскоп дерев / © ТСН

Демі Мур і Колман Домінго / © Associated Press