Як та скільки варити кукурудзу, щоб була м’якою і смачною
Щоб кукурудза вийшла смачною, потрібно вибирати молоді качани.
Листя, в яке загорнуті качани, має бути зеленим, це свідчить, що кукурудза свіжа.
Зерна кукурудзи повинні бути молочно-жовтого кольору та м’які на дотик.
Щоб качани варилися рівномірно, відбирайте їх однакові за розміром.
Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин у киплячій воді. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години.
У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів — від 40 хвилин до 2 годин.
Найшвидше готується кукурудза солодкого сорту бондюель — вистачить 10 хвилин у киплячій воді.
Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, господині радять додати у воду, в якій вариться кукурудза:
Трохи молока — вуглеводи, які є в молоці, під час нагрівання розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою.
Солити воду під час варіння рекомендується в кінці, за 5 хвилин до готовності.
Готову кукурудзу можна посипати сіллю, тертим сиром, змастити вершковим маслом або олією.