Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Як правильно зберігати домашню консервацію: поради для тих, у кого немає підвалу

Як правильно зберігати домашню консервацію: поради для тих, у кого немає підвалу
ТСН • 13 переглядів • 1 хв читання

Консервація / © pixabay.com

Серпень — пік сезону домашньої консервації, коли господині активно заготовляють овочі на зиму. Але багато хто стикається з проблемою: куди подіти всі банки, якщо вдома немає підвалу. Неправильні умови зберігання можуть зіпсувати продукти, зробивши зусилля даремними.

Найпростіший і найпоширеніший варіант — темна комора або шафа. У таких місцях має бути сухо, прохолодно (до +20 °C) і без доступу прямих сонячних променів.

Якщо комори немає, можна скласти банки під ліжко або диван, уникаючи ділянок поблизу батарей або теплої підлоги. Господині радять накривати консервацію тканиною, щоб запобігти впливу світла.

Ще один варіант — засклений балкон із помірною температурою. Щоб уникнути перепадів тепла взимку, банки варто тримати в дерев’яних або пінопластових ящиках.

Для невеликої кількості закруток підійде й кухонна шафа — найкраще зберігати їх на нижніх полицях, подалі від духовки, плити чи посудомийної машини.

Відкриті банки обов’язково зберігають у холодильнику. Важливо, щоб усі кришки були герметичними, а приміщення — сухим. Надлишкова волога сприяє утворенню іржі, а світло може зіпсувати смак продукту.

Дотримання простих правил допоможе зберегти смак і якість домашньої консервації до самої весни.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки насправді можна зберігати суп у холодильнику, щоб він не зіпсувався.

13