Гранат — гарний та смачний фрукт, зерна якого часто додають у салати. А ось подавати його не всі вміють. Цьому варто повчитися у ресторанах п'ятизіркових готелів у країнах, де гранат не є екзотикою.
Найкраще подати зерна в піалах або на фруктовій тарілці. Гості зможуть класти їх за допомогою десертної ложки у тарілку.
Половинки гранату використовують як прикрасу столу. Також можна очистити гранат і сервірувати його в якості декора як квітку, розділивши на умовні пелюстки.
Пам'ятайте, що гранат обов'язково потрібно мити, хоч він і очищається від шкірки.
Якщо ви побачили зерна граната на шведському столі у ресторані, візьміть собі на тарілку кілька ложок, але в жодному разі не всю піалу.
Зернами граната зазвичай доповнюють салати та десерти. Це красиво та смачно. Також незвичано їх додавати у вівсяну кашу. Такий сніданок буде дуже апетитним.
До речі, за бажанням зерна граната можна заморозити. І тоді смачний декор для страв буде завжди під рукою.
Раніше Ольга Сметанська розповіла, які правила етикету потрібно знати, якщо вас запросили на бранч.