6 серпня в Україні відзначають Яблучний Спас — традиційне свято, під час якого освячують плоди нового врожаю. У цей день на столах з’являються ароматні страви з яблуками та грушами. Однак медики застерігають: не всім ці фрукти підходять — для деяких людей вони можуть бути шкідливими, пише «Наше місто» з посиланням на РБК-Україна
Незважаючи на користь яблук, існує низка станів, за яких ці плоди можуть погіршити самопочуття:
Також варто пам’ятати: насіння яблук містить амігдалін, який у великих дозах може бути токсичним. Надмірне вживання яблук (більше трьох на день) здатне викликати здуття, діарею та спазми.
Груші також мають обмеження у споживанні, попри свою солодкість і користь:
Також медики не радять їсти груші натщесерце — це може викликати печію чи дискомфорт. Небажано також поєднувати груші з жирними м’ясними стравами — краще зачекати щонайменше пів години після основного прийому їжі.
Печені яблука — м’якший варіант, який краще засвоюється, особливо при захворюваннях шлунку. А добова норма яблук для здорової людини — 1–2 середніх плоди (до 300 грамів). Те саме стосується груш: краще не перевищувати помірну порцію і зважати на індивідуальні особливості організму.
На Яблучний Спас головне — не кількість фруктів, а щирість намірів і тепло родинного кола. Але про здоров’я забувати не варто навіть у свято.
Нагадаємо, Кавуновий бум у Дніпрі: що радить лікарка у розпал сезону.
Раніше ми писали: Чи може кавун замінити воду: пояснення медиків з Дніпра.
Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна
Позначки: Новина Дніпра, Свято