Коротко
Юлія Сенич показала, як приготувати ароматну грибну запіканку без борошна. Страва складається з відвареної картоплі, обсмаженого курячого філе та грибів, залитих вершковою заливкою. Запікання займає близько 40 хвилин у розігрітій духовці.
Фудблогерка Юлія Сенич, яка раніше показала, як готувати пиріг без випічки, поділилася рецептом ароматної грибної запіканки без борошна.
Інгредієнти: • відварена картопля 10−15шт середнього розміру • куряче філе ~ 200г • гриби (лисички/печериці/білі гриби) ~ 300г • вершкове масло ~ 40г • цибуля 1шт • сир твердий 150г • запашні трави — тимʼян Заливка : • яйця 2шт • вершки 33% або сметана 200мл • спеції
Приготування: Діаметр форми — 26 см.
Відварену та почищену картоплю перекласти у форму, застелену пергаментом.
Придавити каструлею, тарілкою або товкачкою, щоб зформувати дно запіканки.
Філе обсмажити до золотистості на вершковому маслі. Посолити/поперчити за смаком.
Зверху картоплі викласти підсмажене філе та гриби. Залити заливкою з вершків, збитих з яйцями та спеціями.
Цибулю подрібнити та викласти поверх запіканки разом з тертим сиром.
Для аромату додати пару гілочок тимʼяну.
Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці на 35−45 хвилин.
Публикация от Юлія Сенич (@yuliia.senych)
Раніше ми публікували рецепт кабачкової запіканки з фаршем, яка готується легко та швидко.