Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Ароматна грибная запіканка без борошна: простий рецепт від Юлії Сенич

Ароматна грибная запіканка без борошна: простий рецепт від Юлії Сенич
Факти • 1 хв читання

Коротко

Юлія Сенич показала, як приготувати ароматну грибну запіканку без борошна. Страва складається з відвареної картоплі, обсмаженого курячого філе та грибів, залитих вершковою заливкою. Запікання займає близько 40 хвилин у розігрітій духовці.

Фудблогерка Юлія Сенич, яка раніше показала, як готувати пиріг без випічки, поділилася рецептом ароматної грибної запіканки без борошна.

Інгредієнти: • відварена картопля 10−15шт середнього розміру • куряче філе ~ 200г • гриби (лисички/печериці/білі гриби) ~ 300г • вершкове масло ~ 40г • цибуля 1шт • сир твердий 150г • запашні трави — тимʼян Заливка : • яйця 2шт • вершки 33% або сметана 200мл • спеції

Приготування: Діаметр форми — 26 см.

Відварену та почищену картоплю перекласти у форму, застелену пергаментом.

Придавити каструлею, тарілкою або товкачкою, щоб зформувати дно запіканки.

Філе обсмажити до золотистості на вершковому маслі. Посолити/поперчити за смаком.

Зверху картоплі викласти підсмажене філе та гриби. Залити заливкою з вершків, збитих з яйцями та спеціями.

Цибулю подрібнити та викласти поверх запіканки разом з тертим сиром.

Для аромату додати пару гілочок тимʼяну.

Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці на 35−45 хвилин.

Публикация от Юлія Сенич (@yuliia.senych)

Раніше ми публікували рецепт кабачкової запіканки з фаршем, яка готується легко та швидко.