Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Гарбузове ризото. Рецепт дня

Гарбузове ризото. Рецепт дня
Zaxid.net • 1 хв читання

Ризото – це страва італійської кухні, яка набула популярності в усьому світі. Основними інгредієнтами є рис для ризото (наприклад, арборіо), гарбуз, овочевий бульйон, сир пармезан та спеції. Гарбуз надає страві яскравого кольору, приємного солодкуватого смаку та додаткової користі завдяки вмісту вітамінів. Рецепт від Westwing.

Почистьте гарбуз від шкірки і викладіть її в каструлю, наливши столову ложку оливкової олії. Приправте сіллю та перцем і запікайте, не накриваючи, при 180 градусах протягом 35 хвилин.

2/3 обсмаженого гарбуза покладіть в блендер. Додайте ½ склянки бульйону і перемішайте до однорідності. Частину гарбуза, що залишилася наріжте невеликими кубиками.

Цибулю дрібно наріжте й обсмажте на повільному вогні до прозорості.

Додайте в каструлю рис, збільшіть вогонь і просмажте 30 секунд, постійно помішуючи.

Влийте вино і дочекайтеся, поки воно випарується.

Потім невеликими порціями додайте бульйон в ризото і варіть на повільному вогні, періодично помішуючи. Кожну наступну порцію бульйону додавайте тільки тоді, коли рис вбере в себе всю рідину.

Потім додайте гарбузове пюре і варіть хвилину, постійно помішуючи.

Готове ризото посипаємо сиром пармезан і свіжим чебрецем.