Цей салат з баклажанів та болгарського перцю виходить густої консистенції. Можна їсти просто з основною стравою, а можна покласти на брускету. Навіть на святковому столі канапки з таким салатом виглядатимуть просто ідеально, ділиться фудблогерка Ольга Мордовіна, яка раніше давала рецепт пиріжків на цибулевому тісті.
Баклажани потрібно очистити від шкірки та нарізати на квадратики середнього розміру. Цибулю порізати напівкільцями. Болгарський перець ріжемо на смужки. Помідори перекрутити через м'ясорубку разом із пекучим перцем.
У каструлю з товстим дном наливаємо олію. Далі додаємо цибулю і обсмажуємо 5 хвилин до золотистого кольору, додаємо перець та перекручені помідори з пекучим перцем. Кладемо цукор і сіль.
Тушкуємо це все на середньому вогні з моменту закипання 15 хвилин. Далі кладемо баклажани і тушкуємо це все 25 хвилин. Додаємо оцет і ще тушкуємо 2−3 хвилини. Обов'язково пробуємо його на смак.
Виключаємо салат, розкладаємо у стерильні банки та закриваємо. Під ковдру класти не потрібно.
Нагадаємо рецепт баклажанів по-азійськи.