Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

«Дубайський шоколад»: спробуйте торт, що підкорив світ і став легендою — покроковий рецепт

«Дубайський шоколад»: спробуйте торт, що підкорив світ і став легендою — покроковий рецепт
Факти • 1 хв читання

Нещодавно відома кулінарка Тетяна Дьордяй розповіла, як приготувати торт «Наполеон», а ресурс «Кума» розповів, як приготувати торт «Дубайський шоколад».

Це вишуканий десерт із Близького Сходу, який підкорив гурманів у всьому світі. Він поєднує ніжний шоколадний бісквіт, хрустку фісташкову начинку з тістом кадаїф, ніжний вершковий крем та насичений шоколадний ганаш.

• цукор — 200 г; • борошно — 155 г; • какао-порошок — 50 г; • розпушувач — 2 ч. л.; • мелена кориця — ⅓ ч. л.; • сіль — ¼ ч. л.; • оливкова олія — 115 мл; • молоко (2,5%) — 180 мл; • яйце — 1 шт.

• вершкове масло — 100 г; • тісто кадаїф — 300 г; • білий шоколад — 180 г; • фісташкова паста — 180 г.

• вершки 33% — 400 мл; • цукор — 75 г; • сир маскарпоне — 250 г.

• темний шоколад — 100 г; • вершки 33% — 120 мл.

1. Шоколадний корж Розігрійте духовку до 180 °C. Форму діаметром 26 см змастіть олією, дно застеліть пергаментом. Змішайте сухі інгредієнти: цукор, борошно, какао, розпушувач, корицю, сіль. Додайте олію, молоко та яйце. Перемішайте вінчиком до однорідності. Випікайте 25−30 хвилин. Остудіть, за потреби підрівняйте верх.

2. Фісташкова начинка Розтопіть масло на сковороді. Дрібно наріжте тісто кадаїф і обсмажте до золотистості. Остудіть. Розтопіть білий шоколад, змішайте з фісташковою пастою. Додайте тісто кадаїф. Викладіть начинку на корж та поставте у холодильник на 1 годину.

3. Вершковий крем Збийте вершки з цукром до густих піків. Додайте маскарпоне лопаткою та акуратно перемішайте. Розподіліть крем поверх фісташкової начинки. Поставте в холодильник ще на 2 години.

4. Шоколадний ганаш Подрібніть шоколад. Залийте гарячими вершками, перемішайте до гладкої маси. Трохи охолодіть і рівномірно вилийте на торт. Поставте у холодильник ще на 2 години. Прикрасьте фісташками. Щоб смак торта був виразнішим, можна у крем додати трохи ванільного екстракту. Торт краще залишити настоятися у холодильнику на ніч. А замість фісташкової пасти підійде мигдальна чи фундукова.

Як писали «ФАКТИ», нещодавно популярна фудблогерка Alina FooDee розповіла, як приготувати ледачий торт.