Чизкейк — популярний сирний десерт. Часто він має основу з печива та начинку з вершкового сиру, цукру та вершків. Чизкейк можна випікати або готувати без випічки.
Чизкейк без випічки готується за 20−30 хвилин, нагадує Ukr.Media.
Інгредієнти: Печиво шоколадне — 250 гр.; Вершкове масло — 120 гр. Крем-сир (Філадельфія) — 450 гр.; Цукрова пудра — 50 гр. (2,5 ст. л.) Білий шоколад — 280 гр. (3,5 плитки) + 40−50 гр. (для прикрашання) Вершки жирні 33% — 400 гр.
Печиво подрібнити у крихту, змішати з розтопленим вершковим маслом.
Утрамбувати дно форми (18 см) крихтою за допомогою склянки.
Вершковий сир змішати з цукровою пудрою. Розтопити білий шоколад, збити все разом.
Окремо збити холодні жирні вершки до стійкої піни. З'єднати сирну та вершкову маси.
Покласти поверх крихти з печива. Вирівняти верх.
Присипати верх чизкейка нарізаним білим шоколадом для прикраси.
Залишити у холодильнику на стабілізацію мінімум на 8 годин, а краще — на всю ніч.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашній чизкейк, а також ягідний міні чизкейк з пісочною основою та вершковим кремом.
А альтернативою чизкейку може стати смачна сирна запіканка.