В'ялені помідори напевно пробували багато хто. А що, якщо поєднати чері зі сливами, як це зробила кулінарка Елла Іванова? Рецепт, яким вона поділилася з «ФАКТАМИ», настільки простий, що ви напевно здивуєтеся. А результат приголомшливий. Ви отримаєте делікатес з делікатесів.
Особливою мотивацією для приготування цієї страви може стати вивчення цін на в'ялені помідори у магазинах. Приготовані в домашніх умовах ці ласощі обійдуться набагато дешевше.
Половинки помідорів і слив викладаємо на пергамент на деко. Додаємо часник, спеції та прянощі. Ставимо в духовку і в'ялимо при температурі 60−100 градусів приблизно годину. Чим менша температура, тим більше часу займе процес. Час також залежить від розміру фруктів і овочів. Перекладаємо в чисту баночку і заливаємо теплою олією. Охолоджуємо. Зберігаємо в холодильнику.
Нагадаємо рецепт делікатесного в'яленого буряка.