Буряк вирощують майже всі дачники, адже він корисний, зберігається довго й підходить для багатьох страв. Та навіть при хорошому догляді буває, що коренеплоди виростають несолодкими або дрібними. Виправити це може підживлення в серпні. Як його провести, пишуть «Добрі новини».
Для приготування поживного розчину знадобляться доступні компоненти:
Змішайте всі інгредієнти, залийте їх водою й залиште на кілька годин настоюватися. Потім ретельно перемішайте розчин до однорідної консистенції.
Найкраще це робити ввечері. За кілька годин до внесення розчину обов’язково щедро полийте грядки, це захистить коріння від опіків. Розчин вливають обережно в міжряддя, уникаючи прямого контакту з листям і коренеплодами. Зазвичай вистачає 5 літрів готового добрива на 1 м² насаджень.
Калій сприяє накопиченню цукрів у буряку, завдяки чому він стає солодшим і краще зберігається. Деревна зола насичує рослини мікроелементами, а борна кислота покращує обмінні процеси в тканинах рослини.
Такий склад допоможе не лише підвищити врожайність, а й покращити смакові якості буряка без використання дорогих хімічних препаратів.