Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Більше не буде сухим: як посмажити куряче філе, щоб зберегти його соковитість

Більше не буде сухим: як посмажити куряче філе, щоб зберегти його соковитість
Zaxid.net • 1 хв читання

Куряче філе – одна з найпопулярніших страв у буденному раціоні. Воно швидко готується, підходить для будь-якого гарніру. Але найпоширеніша проблема під час смаження – пересушене філе, яке стає жорстким та втрачає смак. УНІАН розповідає, як уникнути цього та зберегти ніжність страви.

Під час приготування м’яса важливо обрати правильну сковорідку, адже неякісний матеріал зіпсує страву – все прилипне або підгорить. Тому щоб куряче філе залишилося соковитим і з гарною скоринкою після смаження, найкраще використовувати чавунну пательню або пательню-гриль.

Спочатку філе потрібно натерти спеціями та посолити, а сковорідку – добре прогріти (приблизно 3 хвилини). Налийте на неї олію та дайте їй нагрітися, після чого обережно викладіть м’ясо на розігріту поверхню. Смажте філе на середньому вогні до рум’яної скоринки з двох боків. Щоб просмажити філе повністю, його потрібно перевертати на інший бік кожні 10-15 хвилин.

Панірування також допоможе зберегти соковитість м’яса. Вам потрібно лише занурити шматочки в борошно, потім у яєчну суміш і знову в борошно, після чого відправити готуватися.

Також ще одним секретом соковитого філе є маринад. Куряче філе можна замаринувати в соєвому соусі, лимоні або кефірі. Будь-який варіант маринаду допоможе зробити страву соковитою, тому тут можна експериментувати зі смаками.