Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

10 культових рецептів української осінньої кухні: найсмачніші страви для холодної пори року

10 культових рецептів української осінньої кухні: найсмачніші страви для холодної пори року
ТСН • 1 хв читання

Рецепти українських традиційних страв / © www.freepik.com/free-photo

Рецепти українських традиційних страв / © Pexels

помідори чи томатна паста — 2 шт.;

часник, зелень, спеції за смаком.

Зваріть свинину до готовності (близько 40 хв).

Додайте картоплю, нарізану кубиками.

Окремо натріть буряк, моркву та яблуко, злегка обсмажте й покладіть у борщ.

Додайте капусту та томати. Варіть ще 25 хв.

Після приготування борщу покладіть нарізаний часник, а перед подаванням на стіл — зелень.

Рецепти українських традиційних страв

Замісіть тісто з борошна, води, яйця та солі. Залиште на 30 хвилин, щоб відпочило.

Картоплю відваріть, потовчіть у пюре.

Цибулю обсмажте й змішайте з картоплею.

Розкачайте тісто, виріжте кружечки.

Викладіть начинку, зліпіть вареники.

Варіть у підсоленій воді до готовності.

Рецепти українських традиційних страв / © Freepik

Натріть картоплю на дрібній тертці.

Додайте яйце, борошно, спеції.

Смажте на сковороді з олією до золотистої скоринки.

Рецепти українських традиційних страв / © Credits

Наріжте сало, обсмажте його з цибулею та морквою.

Варіть до готовності, орієнтовно 25-30 хв.

Перед подаванням на стіл посипте зеленню.

Рецепти українських традиційних страв

Відваріть гречку, змішайте з обсмаженою цибулею.

Викладіть начинку на м’ясо та скрутіть рулетики.

Тушкуйте у соусі — сметанному чи томатному 30 хв.

Рецепти українських традиційних страв

Додайте спеції та подрібнений часник.

Сформуйте ковбаски, перев’яжіть ниткою.

Запікайте за температури 180°C упродовж 40 хвилин.

Рецепти українських традиційних страв

Розберіть капусту на листя, проваріть їх у окропі 2 хв.

Рис відваріть до напівготовності.

Змішайте рис із фаршем і цибулею.

Загорніть начинку в капустяне листя.

Викладіть у каструлю, залийте соусом.

Тушкуйте на слабкому вогні 1 годину.

Рецепти українських традиційних страв

для начинки: солоний сир — 100 г, або підсмажене сало з цибулею — 100 г.

Замісіть м’яке тісто з борошна, яйця, кефіру або води, солі та олії. Дайте йому відпочити 20 хв.

Розкачайте тісто ковбаскою й наріжте невеликі шматочки.

Кожен шматочок розкачайте у кружечок, покладіть начинку — солоний сир або шкварки з цибулею.

Зліпіть краї, сформувавши галушки.

Опустіть у киплячу підсолену воду.

Варіть 5-7 хвилин після того, як галушки спливуть.

Подайте зі сметаною або шкварками.

Рецепти українських традиційних страв / © Фото з відкритих джерел

Сало натріть сіллю та спеціями.

Зробіть надрізи й вставте туди часник.

Запікайте у духовці за температури 180°C 1 годину.

Дайте охолонути й наріжте шматочками.

Рецепти українських традиційних страв / © Credits

Розчиніть дріжджі в теплому молоці.

Додайте яйце, борошно, замісіть тісто.

Сформуйте кульки, викладіть на деко.

Випікайте за температури 180°C упродовж 25 хв.

Зробіть часникову заправку з олії, зелені та подрібненого часнику.

Змастіть гарячі пампушки пряною сумішшю.

Дональд Трамп / © Associated Press

Путін, Моді та Сі / © Associated Press

Вода. / © Pexels

Куп’янський напрямок / © ТСН.ua